Revenire la muncă după pensionare

Dacă lucrați din nou după pensionare, veți primi în continuare pensia din plan.


COVID-19 și revenirea la muncă după pensionare: Dacă sunteți membru al planului de pensii de serviciu public care se întoarce la muncă din cauza crizei COVID-19, este posibil să aveți nevoie de informațiile de pe această pagină. Vă mulțumim pentru ajutor pentru răspunsul provinciei la COVID-19.

Puteți alege să vă întoarceți la muncă după pensionare și să primiți o pensie din Planul de pensii al serviciului public al BC. În acest caz, veți primi în continuare pensia.

Dacă lucrați pentru un angajator care participă la plan, informați-vă angajatorul că sunteți membru al planului pensionat. Acest lucru vă asigură că angajatorul dvs. nu vă reînregistrează în plan și scade contribuțiile la pensie din salariile dvs.

Dacă noul tău angajator nu participă la planul de pensii pentru serviciul public, este posibil să poți contribui la noul plan de pensii dacă are unul. Discutați cu noul dvs. angajator pentru detalii.

Reveniți la muncă cu un angajator de plan în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a pensiei dvs.

Nu sunteți considerat pensionar dacă lucrați din nou pentru un angajator care participă la plan și se aplică următoarele:

  • Te-ai retras din locul de muncă și ai solicitat pensia
  • Vă aflați în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a pensiei dvs.
  • Trebuie să participați la planul pentru noua poziție

În acest caz, nu aveți dreptul la pensie și trebuie să faceți din nou o contribuție la plan. Nu aveți dreptul la extinderea grupului (EHC) sau la îngrijiri dentare pentru membrii pensionari în cadrul planului, deși este posibil să aveți dreptul la aceste beneficii prin intermediul angajatorului.

Când vă retrageți, va trebui să depuneți din nou o cerere de pensie și EHC sau asigurare dentară.


Conținut aferent pentru revenirea la muncă după pensionare

Asigurarea de sănătate și dumneavoastră

Informații de contact pentru planificarea pensiei